Boldgrene og sportsklubber i Odense

Der er mange muligheder for at dyrke boldsportsgrene i og omkring Odense. Du kan starte til fodbold, volleyball, håndbold eller en anden boldgren, uanset hvilken alder du har nået. Det er aldrig for sent at gå i gang, hvis du altid har drømt om at lære at spille fx fodbold eller håndbold.

Odense Boldklub startede med cricket

Odense Boldklub er et glimrende eksempel på alle de sportsgrene, som du kan dyrke i Odense. Odense Boldklub blev stiftet som Odense Cricketklub tilbage i 1887. Dengang var det kun cricket, som blev dyrket i Odense Cricketklub. Men allerede to år senere skiftede klubben navn til Odense Boldklub, da der blev tilføjet fodbold- og tennisafdelinger i klubben.

Masser af boldklubber i Odense

Det kan godt være, at Odense Boldklub (OB) er den mest kendte boldklub i Odense, men der er mange flere at vælge imellem. Der er blandt andet boldklubberne Boldklubben 1909 og Boldklubben 1913. Derudover er der også Boldklubben Marienlyst, som nok er den mest relevante boldklub for de besøgende her på siden.

Boldklubben Marienlyst er en dansk fodbold- og volleyballklub, som hører til Marienlystcentret. Denne boldklub blev grundlagt i 1922 og siden da har klubben vundet ni Danmarksmesterskaber i volleyball.

Faktisk har boldklubben haft mest succes med volleyball, selvom klubben startede ud med fodbold oprindeligt. Volleyballafdelingen blev tilføjet til klubben i 1976, og siden da har afdelingen altså vundet Danmarksmesterskabet ni gange. Herreafdelingen har vundet DM seks gange, mens dameafdelingen har vundet DM tre gange.

Sport handler ikke kun om præmier. Det handler mest af alt om at nyde den sport, som du dyrker. Derfor er det ikke vigtigst at kigge på de mest succesrige boldklubber i Odense. Hvis du ønsker at dyrke volleyball, fodbold, eller en tredje sportsgren, anbefaler vi, at du vælger den klub, hvor du føler dig bedst tilpas.