Det perfekte græs til fodbold i Odense

Det kræver tid og mange penge at passe og pleje de bedste fodboldbaner i verdenen. Måske har du ikke lige så meget tid og penge, men der er en række tips og tricks, som du kan følge til at få det perfekte græs til fodbold i Odense. Dette gælder både, hvis I skal spille bold hjemme i haven, eller hvis du hjælper til i boldklubben.

Hvilken græsblanding passer til din have?

Der findes et hav af forskellige græsblandinger, og det kan være en udfordring at vælge den rette til ens have. Skal plænen kunne trives i skyggen? Skal den kunne modstå slid af masser af fodbold? Der er mange spørgsmål, som du bør stille dig selv, når du forbereder plænen. Heldigvis er producenterne af græsblanding gode til at angive på pakken, hvad blandingen passer perfekt til.

Så plænen om foråret eller i efteråret

Når du har valgt den rette græsblanding, skal du så plænen. Du kan nyde gavn af at så plænen enten i foråret eller efteråret. I efteråret er temperaturer og fugtighed optimale til såning, så du kan sagtens så din græsplæne i fx september og oktober.

Pas på med at klippe din græsplæne for meget

Når du skal klippe din græsplæne, skal du tænke på flere forskellige faktorer. Du skal sørge for at have en god græstrimmer, og heldigvis er der blevet lavet et hav af græstrimmer test, som kan guide dig.

Derudover skal du også være opmærksom på din klippelængde af græsset. Det er mange haveejere, som vælger at slå sit græs alt for lavt, og det kan skade rodnettet i sidste ende.

Sidst, men ikke mindst, skal du også sørge for at give rødderne mulighed for at ånde. Du kan bruge enten håndkraft, eller en vertikalskærer til at fjerne overskydende plantematerialer. Det vigtigste er, at du kommer godt i dybden, så du kan rive plænen godt igennem.