Sådan hjælper en fysioterapeut dig med dine sportsskader

Massage SvendborgKommer du ofte til skade i forbindelse med fysisk aktivitet? Har du overvejet at søge hjælp hos en fysioterapeut? Nedenfor kan du læse om hvordan en fysioterapeut kan hjælpe dig med dine sportsskader.

Hvordan opstår sportsskader?

En fysioterapeut klæder dig på med den bedst mulige viden om hvordan sportsskader opstår, og hvad der kan være årsagen til at du sidder på klinikken med en sportsskade.

Generelt kan sportsskader opstå på grund af følgende:

  • Skade opstået i forbindelse tackling.
  • Vrid/fald i forbindelse med fysisk aktivitet.
  • Ringe fysisk form.
  • Dårlig kropsholdning,
  • Manglende koordinering af musklerne.
  • Gentagne fejlbelastninger af væv i kroppen.

En fysioterapeut hjælper dig med din kropsholdning

Hvis du er i tvivl om hvordan du kan rette op på ryggen samt resten af kroppen, kan du få hjælp til din kropsholdning af en fysioterapeut. Det er en af mange forskellige måder hvordan en fysioterapeut hjælper dig med dine sportsskader.

Massage hjælper med at forebygge sportsskader

Det siges at nogle af verdens største fodboldstjerner som fx Cristiano Ronaldo får op til to timers massage efter en fodboldkamp. Måske har du ikke tid og penge til det, men du kan sagtens også nyde gavn af massage i 30-60 minutter. Hvis du bliver masseret af professionelle hænder hos fx Zency.dk, som tilbyder Massage Svendborg og resten af landet, vil du nyde den gavnlige effekt af massage. Det er nemlig med til at mindske inflammation og smerter i musklerne, og det betyder at det også er med til at forebygge eventuelle skader.

Vejledning om træningsøvelser

En del af behandling af sportsskader med fysioterapi er øvelser, som du kan og bør gennemføre derhjemme. En god fysioterapeut instruerer dig i øvelser, som er personaliseret til dit behov samt dit niveau. De øvelser er beregnet til at fremme dit funktionsniveau og at gøre din krop stærkere.

Vejledning til forebyggelse af skader

Når du er utroligt fysisk aktiv, kan du have en risiko for at få den samme skade igen og igen. Derfor spiller en sportsmassør eller fysioterapeut en vigtig rolle i hvordan du kan mindske risikoen for at ende op med den samme skade før eller senere. En god fysioterapeut informerer dig i den bedste håndtering af din sportsskade på længere sigt, og det er guld værd.