Hvad tjener spillerne i Premier League?

Premier League er en af de mest populære og eftertragtede ligaer indenfor fodbold. Men også en af de absolut dyreste. For der er mange penge i fodbold – og altså ikke mindst i Premier League. Der er i alt 20 hold i den prestigefyldte liga, der møder hver modstander to gange i løbet af en sæson. En gang på hjemmebane og en gang ude. Alt i alt betyder det, at der spilles hele 38 kampe hver sæson. Som i al anden sport gælder det om at klare sig rigtig godt, for ved sæsonens afslutning rykkes de tre lavest placerede hold ned i The Championship. Dette er den næstbedste række i engelsk fodbold, men dog den højst rangerede af de tre divisioner i der er går under navnet The Football League.

marienlystcentret.dk_pldanmark.dk_I en klasse for sig – også økonomisk

Premier League er med andre ord en liga i en klasse for sig selv. Og det samme er holdene der deltager i den typisk også. For slet ikke at tale om de penge, der er involveret. Som de fleste nok er klar over, så er lønningerne i den engelske liga skyhøje. Derfor tiltrækker klubberne også gerne nogle af de allerbedste fodboldspillere fra hele verden – blandt andet takket være de attraktive lønninger de kan tilbyde dem. Ifølge undersøgelser er der dog visse klubber der betaler deres spillere mere end andre. Således hører Manchester City og Manchester United til i den absolutte top med en gennemsnitlig løn på henholdsvis 1,2 og 1 million kroner til spillerne. Om ugen. Derefter følger Liverpool med omtrent 920.000 kroner om ugen og kigger man længere ned ad Top 10 finder man Crystal Palace med lige under en halv million kroner om ugen til spillerne i gennemsnit. Hvilket stadig må siges at være en særdeles god betaling.

En ugeløn på millioner

Men et er hvad klubberne betaler deres spillere i gennemsnit om ugen for at spille med i Premier League. Et andet er hvilke spillere der tjener mest. For da der er tale om et gennemsnit, så er der naturligvis både nogle der får mindre – og nogle der får væsentligt mere i løn på de respektive hold. Således hører Tottenhams Gareth Bale til blandt de absolutte topscorere med en svimende løn på hele 5,2 millioner kroner om ugen. Et stykke efter kommer David de Gea fra Manchester United med 3,2 millioner i løn om ugen og Kevin de Bruyne fra Manchester City med en ugentlig løn på 2,8 millioner kroner. Så der er absolut gode penge at hente – hvis man vel at mærke har talent.