Hold årets bedste fastelavnsfest!

Søndag den 27. februar er det fastelavnssøndag. En dag hvor mange, traditionen tro, samles og slår katten af tønden og mæsker sig i lækre, flødeskumsfyldte fastelavnsboller. En dag, hvor der ofte forud er gået både timer og dage med at finde og fremstille det bedste fastelavnskostume til familiens unger. Men hvem siger, at fastelavn kun er forbeholdt børnene? Hvorfor ikke benytte anledningen og samle klubbens medlemmer til et brag af en fastelavnsfest?

Godt for fællesskabet

Det er ikke alene hyggeligt at mødes til sådan et arrangement, men også en enestående måde at skabe et godt socialt fællesskab – ikke mindst uden for banen. Og det behøver ikke være det store besvær at arrangere en fastelavnsfest for klubbens medlemmer. Det kunne endda ende med at blive en populær og tilbagevendende tradition, som man glædede sig til og så frem til med spænding. År for år.

En traditionsrig fest

Men hvad skal der så ske til sådan en fastelavnsfest? Det er helt op til jer! Men som udgangspunkt er der selvfølgelig nogle særlige traditioner som hører sig til. Dels er der udklædningen, der vel nok er et af de vigtigste elementer for at kunne kalde det fastelavn. Og her er det altså ikke nok at tage sit sædvanlige tøj på og sige man er klædt ud som fodbold- eller håndboldspiller. Der skal mere til, men det behøver ikke blive hverken særlig dyrt eller særlig besværligt. Det vigtigste er, at man har gjort sig lidt umage og tænkt over hvad man gerne vil klædes ud som.

Marienlystcentret.dk_fastelavnstøndeUdklædning til den helt store medalje

Ud over at det kan være ret morsomt at se sine klubkammerater klædt ud som både malkepiger og farlige drager, så er der også en mening med galskaben. For der skal selvfølgelig være en præmie for den flotteste – eller sjoveste – udklædning. Hvem der afgør det i sidste ende, er helt op til jer. Sammensæt et panel med 2-3 personer, der i fællesskab finder frem til vinderen eller vinderne. Husk eventuelt en lille præmie og måske et diplom, som den heldige vinder kan bryste sig af helt til næste år.

Uden mad og drikke …

Derudover skal der også være præmier til årets kattedronning og kattekonge. Kattekongen er den der slår bunden ud af tønden, mens kattedronningen er den der slår det sidste bræt ned på tønden. For selvfølgelig skal I slå katten af tønden. Skal det være en rigtig voksenfest, kan I eventuelt vælge at fylde fastelavnstønde med noget andet end slik. Det kunne være popcorn, chokolade eller små poser med chips. Og så er festen ellers i gang! Måske skal I servere lidt mad og drikke efterfølgende og ellers er en god, hjemmebagt fastelavnsbolle heller ikke at kimse af!