De danske holds vej til Europa: Sådan kommer FCM og FCK i et europæisk gruppespil

FC Midtjylland og FC København skal begge forsøge komme et skridt nærmere et europæisk gruppespil, når de danske hold skal i kamp i de europæiske kvalifikationsturneringer i denne uge.

Det skriver Fodbold.dk.

FC Midtjylland møder PSV Eindhoven i Champions League-kvalifikationens tredje runde, mens FC København tørner sammen med bulgarske Lokomotiv Plovdiv i Conference League-kvalifikationen.

Flotte danske præstationer giver tro på europæisk avancement

champions leagueDer blev leveret flotte præstationer på den jyske hede og i den danske hovedstad, da både FC Midtjylland og FC København lykkedes med at gå videre i de europæiske kvalifikationsturneringer.

I Champions League-kvalifikationen slog FCM de skotske giganter fra Celtic ud efter et 1-1-resultat i Glasgow og en imponerende 2-1 sejr på MCH Arena i Herning, hvor unge Raphael Onyedika sikrede FCM et videre avancement med sin scoring i overtiden.

FCK sendte hviderussiske Torpedo-BelAZ Zhordino ud af Conference League-kvalifikationen med et samlet 9-1 nederlag, da holdet først vandt 4-1 i Parken og derefter sikrede sig en imponerende 5-0-sejr i Rusland.

Nu venter der således de to danske hold nye udfordringer, og her skal FCM en tur til Holland, mens FCK må en tur til Bulgarien.

Den svære vej: FCM skal overvinde europæiske kæmper

I 2020 lykkedes FC Midtjylland med at kvalificere sig til Champions League for første gang i klubbens historie, da de sendte bulgarske Ludogorets, schweiziske Young Boys og tjekkiske Slavia Prag ud af kvalifikationsturneringen og sikrede sig et gruppespil, hvor de mødte Liverpool, Ajax og Atalanta.

Denne bedrift skal FCM forsøge at gentage i år, men det bliver bestemt ikke nemt. Hvis midtjyderne formår at slå PSV Eindhoven over to kampe, møder holdet enten Benfica eller Shakhtar Donetsk i playoffrunden.

Både PSV, Benfica og Shakhtar har masser af europæisk rutine, og det vil derfor være en stor overraskelse, hvis FCM lykkes med sikre sig endnu et Champions League-gruppespil.

Hvis FCM ikke formår at sende PSV ud af turneringen, er holdet dog stadig sikret et Europa League-gruppespil.

Gruppespil i sigte: FCK er tæt på

FCK har vist stor styrke i Conference League-kvalifikationen, og holdet skal nu forsøge at fortsatte de gode takter mod bulgarske Lokomotiv Plovdiv, der har haft en mere vanskelig vej gennem kvalifikationsturneringen end københavnerne.

Lokomotiv Plovdiv slog tjekkiske Slovacko ud af turneringen efter en 1-0-sejr, et nederlag på 0-1 og en samlet sejr i en straffesparkskonkurrence, som bulgarerne vandt med 3-2. Plovdiv har altså slidt noget mere med at komme videre i turneringen end FCK, og københavnerne regnes da også for at være store favoritter til at gå videre over to kampe.

Hvis FCK slår Lokomotiv Plovdiv ud af turneringen, venter der holdet to playoffkampe om at komme i Conference League-gruppespillet. Lodtrækningen til playoffrunden finder sted mandag, og først da finder FCK ud af, hvilket hold de kan ende med at møde.